een merk van Hitma B.V.

Druk/Drukverschil

1-6 van 6

Het meten van druk is niet eenvoudig, al is het maar omdat er zoveel verschillende soorten druk zijn om te meten. Om de juiste datalogger te kiezen, is het dus belangrijk om eerst te beslissen wat je nodig hebt. Daarom even een korte uitleg van verschillende begrippen die met druk te maken hebben.

  •        Atmosferische druk: de druk die 'buiten' is en te maken heeft met het weer. Hier hebben we een aparte categorie voor. Luchtdruk: synoniem voor atmosferische druk.
  •         Overdruk: een druk die wordt gemeten t.o.v. de atmosferische druk. Dit is de meest voorkomende meting. Denk bijvoorbeeld van het meten van de druk in een autoband. Een andere term hiervoor is Gauge pressure
  •         Onderdruk: een druk die lager is dan de atmosferische druk.
  •         Absolute druk: een druk die wordt gemeten vanaf het nulpunt. Dit wordt veel gebruikt in gesloten systemen als meetgrootheid.
  •         Drukverschil of verschildruk. Bij specifieke werkzaamheden met vloeistoffen en gassen wil je het drukverschil weten. Als je relatieve druk wilt meten kijk je naar het drukverschil ten opzichte van de omgevingsdruk..

Met een deel van onze dataloggers is dataopslag (xls) op een SD-kaart mogelijk, zo kan je verschillende drukvariaties registreren, maar ook drukverschil en atmosferische druk (atm).

Een aantal van onze dataloggers hebben een geïntegreerde drukverschilmeter. Bekijk ons assortiment hieronder. 

Ruim 25 jaar ervaring Gratis levering vanaf €250 euro Totale ontzorging m.b.v kalibratie contract