een merk van Hitma B.V.

Apologistics is één van de modernste en meest innovatieve postorderapotheken in Europa. Vanuit het hoofdkantoor in Leipzig, Markkleeberg, bedient het bedrijf meer dan drie miljoen klanten. Om de enorme groei die Apologistics heeft doorgemaakt te kunnen blijven garanderen, startte de postorderapotheek een tweede locatie in Duiven, Nederland. De nieuwe locatie zet met zijn innovatieve en state-of-theart opslag- en picktechnologie de standaard voor een sterk geautomatiseerde orderverwerking. Om te garanderen dat de opgeslagen geneesmiddelen worden bewaard onder de door de wet vereiste omstandigheden, schakelde het bedrijf ATAL in.


Conditioneren en monitoren

“Als groothandel zijn we verplicht de omstandigheden in de opslagruimtes te conditioneren en te monitoren,” aldus Riekelt Keuter, Teamleader IT (System) Administration bij Apologistics. We hebben al onze wensen neergelegd bij onze technische dienstverlener, Van Dijk Technische Service (VDTS). Via VDTS kwamen we vervolgens in aanraking met een aantal partijen. De oplossing van ATAL was prijstechnisch uitstekend en vanuit praktisch oogpunt meer dan geweldig. Daarom zijn we met ATAL in zee gegaan.”

Live inzicht

“Tijdens het opbouwen wilden we dynamisch sensoren kunnen plaatsen om zo bepaalde ruimtes te monitoren en om zogenoemde cold- en hotspots te identificeren,” vertelt Riekelt.“Dat is heel eenvoudig met de draadloze sensoren die ATAL ons adviseerde. Met deze sensoren konden we tijdens bepaalde periodes specifieke gedeelten in kaart brengen. Het online portaal maakt de meetresultaten live inzichtelijk en de rapportages geven heel duidelijk alle gemeten waarden weer. Bovendien is het mogelijk alarmen in te stellen wanneer bepaalde waarden te hoog of te laag zijn.” ”

GDP-gecertificeerde rapportages

“Het was supereenvoudig om met de sensoren en het portaal aan de slag te gaan,” vervolgt Riekelt. “Ik heb één keer contact gehad met de Technische Dienst van ATAL om een aantal sensoren toe te voegen. Ook dat bleek na uitleg heel gemakkelijk te zijn. We moeten een oppervlakte van zo’n 20.000 m2 monitoren. Dat lukt met 1 basisstation en 2 extenders. De rapportage voldoet aan de strenge GDPrichtlijnen waaraan we als medicijnhandel moeten voldoen. Toen wij een certificering aanvroegen, waren de auditors zo onder de indruk van ons temperatuurmonitorsysteem dat dit item tijdens de kwalificatie in no time als goed werd aangemerkt!”

Verregaande ondersteuning

“Wat ook heel fijn werkt, is de verregaande ondersteuning die ATAL biedt. We zijn verplicht om zomer- en wintermappings te doen, waarbij wordt bepaald hoe een gebouw en de ruimtes daarbinnen zich gedragen bij hoge en bij lage temperaturen. Die mappings heeft ATAL voor ons verzorgd, inclusief de volledige bijbehorende rapportage. Dat scheelt enorm in de kosten, want de 170 sensoren die nodig zijn voor zo’n mapping, hoefden we niet zelf aan te schaffen. ATAL heeft service en support hoog in het vaandel. Dat merk ik aan alles. Producten worden supersnel geleverd en als ik een keer een vraag heb, is de helpdesk goed bereikbaar en krijg ik altijd snel een passend antwoord.”

De ATAL-WirelessProbe-serie bestaat uit een zgn. base station en diverse sensormodellen met een geïntegreerde zender. Maximaal kunnen 99 sensoren met 1 base station worden gecombineerd. Het base station heeft een intern geheugen voor 100.000 meetwaarden en kan stand-alone gegevens verzamelen zonder PC. Er zijn diverse soorten base stations die kunnen worden gekoppeld aan GBS of PLC, en lokaal of in de Cloud uit te lezen zijn.