Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Woonstad Rotterdam managet klimaatcomfort 24/7 met LoRa binnenklimaatmeters!


Woonstad Rotterdam behoort met ruim 57.000 woningen en 3.000 eenheden overig vastgoed in beheer tot de belangrijkste huisvesters in Rotterdam. Met ca. 528 medewerkers in dienst komen er bij het facilitaire bedrijf ook regelmatig klachten binnen over het binnenklimaat als is het maar omdat alleen al mannen de temperatuur vaak anders interpreteren dan vrouwen en binnenklimaatcomfort voor een ieder weer anders is en er op verschillende afdelingen met heel veel mensen in een ruimte wordt gewerkt.
 
Om een serieus antwoord te kunnen geven op deze klachten heeft Woonstad besloten om draadloze binnenklimaat sensoren bij ATAL aan te schaffen die makkelijk te (ver)plaatsen zijn en over te gaan op permanente- of tijdelijke binnenklimaatmetingen.
 
Met het plaatsen van een groot aantal meters is Woonstad nu in staat om proactief te acteren bij overschrijdende waardes op het gebied van temperatuur, relatieve vocht of CO2. Medewerkers kunnen beter gecoacht worden om bijvoorbeeld proactief de regeling van het gebouwbeheer systeem bij te stellen of te ventileren zodat klachten al vroegtijdig kunnen worden voorkomen. De uitgebreide monitoring tool www.onlinesensor.nl van ATAL geeft niet alleen medewerkers en het facilitaire bedrijf van Woonstad vroegtijdig belangrijke informatie maar ook de installateur kan belangrijke informatie krijgen waarmee instellingen van het ventilatiesysteem verder geoptimaliseerd kunnen worden.
 
Door het binnenklimaat 24/7 goed te monitoren heeft Woonstad nu een duidelijk beeld van de afdelingen waar problemen kunnen ontstaan en kunnen zij door middel van proactieve acties veel problemen voorkomen. Een beter binnenklimaat, minder gezondheidsklachten en meer werkplezier!
 
Volgens Dave de Roon van de afdeling facilitair bij Woonstad is deze oplossing een grote stap voorwaarts voor de organisatie. Er zijn nieuwe inzichten ontstaan zoals dat er bijvoorbeeld op een grote afdeling de CO2 niveaus behoorlijk kunnen schommelen en er op zone-niveau actie moet worden ondernomen. Dit was voor de afdeling facilitair een behoorlijke eyeopener.
 
De belangrijkste voordelen van de aanschafte binnenklimaatmeters zijn volgens Woonstad:
 
• Real-time binnenklimaat inzicht van de belangrijkste ruimtes
• Probleemgebieden zijn in 1 oogopslag te zien
• Binnenklimaat is beter te sturen
• Proactief maatregelen nemen om klachten te voorkomen
• Bewustwording van personeel om proactief te handelen
• Makkelijk te plaatsen en verplaatsen
• Medewerkers, installateur en adviesbureau kunnen meekijken en meedenken
• Optimalisatie van interne klimaatsystemen met meetdata vanuit www.onlinesensor.nl
• Simpel in gebruik en snel mee aan de slag