Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Profiel

ATAL Feiten

- Opgericht in 1994
- Gevestigd in Purmerend
- Een hecht team van gemotiveerde en vakkundige medewerkers
- Gespecialiseerd in ontwikkeling, marketing, verkoop en technische ondersteuning van:

 • CO2-sensoren, CO2-regelaars, CO2-signaalmeters
 • Data loggers/data recorders
 • Monitoring systemen
 • Portable meetinstrumenten
 • Warmtebeeld camera’s/Infrarood camera’s
 • Sensoren

- Klant- en oplossingsgerichte aanpak
- Focus op de Benelux, echter via distributiekanalen ook actief in andere Europese landen en in Azië.
- Productie is ondergebracht bij partners die mede geselecteerd zijn op het waarborgen van een hoogwaardige productkwaliteit
- De meeste van onze partners zijn ook ISO 9000/9001 gecertificeerd
- Financieel solide en efficiënt georganiseerd
- De bedrijfsvoering is gericht op continuiteit, rekeninghoudend met milieu-aspecten
- Eigen technische dienst en kalibratiefaciliteiten (voor o.a. CO2-kalibraties)
- Mogelijkheden voor “customization” en systeemintegratie voor klantspecifieke meetapplicaties

 


Iedere grootheid is te meten
Sinds 1994 is ATAL de specialistisch leverancier voor monitoring systemen, data recorders en hoogwaardige sensortechnologie die in een veelvoud van applicaties worden ingezet. Ons productpakket omvat onder meer monitoring systemen, data recorders, sensoren en instrumenten voor meting en registratie van:

 

 • temperatuur
 • relatieve vochtigheid
 • atmosferische druk
 • koolstofdioxide (CO2)
 • luchtkwaliteit (CO en Ozon)
 • luchtsnelheid
 • water- en gasdruk
 • flow/pulsen
 • processignalen
 • windsnelheid en windrichting
 • licht
 • energie-parameters etc.

Voor praktisch ieder meetprobleem kunnen wij u een meetoplossing aanreiken!

Klantprofiel
De afnemers en gebruikers van onze instrumentatie zijn zeer divers en in veel verschillende marktsegmenten aktief. Zo zijn wij vanuit onze “roots” een belangrijke leverancier van meetinstrumenten voor de installatietechniek en voor de analyse van de kwaliteit van het binnenklimaat. Installateurs, GGD-en, facility managers, arbodiensten, scholen en technisch adviesbureaus passen onze apparatuur voor dergelijke metingen toe.

Ook wordt ATAL-instrumentatie ingezet voor wetenschappelijke doeleinden, binnen de ICT of voor metingen in het kader van de HACCP- en GLP/GMP-regelgeving binnen onder meer de voedingsmiddelen- en procesindustrie en in (ziekenhuis)laboratoria.

 

ATAL-apparatuur wordt ook toegepast om urgente problematiek in kaart te brengen of kritische processen beheersbaar te maken. Zo hebben wij vele systemen geleverd voor temperatuurmetingen aan tapwaterinstallaties om legionellabesmetting te voorkomen. De bewaking van het kritische CO2-niveau in scholen en kinderdagverblijven is momenteel een actueel thema waarvoor wij een speciale CO2-signaalmeter hebben ontwikkeld; de ATAL Venti-Light. Klik hier voor meer info.


Nieuwste technologie
In de meettechniek volgen verbeteringen van processoren en sensorspecificaties zich snel op. Om u ook in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn, is het implementeren van nieuwe of verbeterde meettechnologieen voor ons zeer belangrijk. Een goed voorbeeld hiervan is ons “Wireless-Probes”-pakket; een totaalpakket van draadloze sensoren dat onder meer inzetbaar is voor monitoringdoeleinden in de procesindustrie, laboratoria, distributiemagazijnen, scholen etc. Klik hier voor meer info.

Ten aanzien van de communicatie met meetinstrumenten zijn er aansprekend ontwikkelingen die wij, zo mogelijk, beslist zullen integreren. Zo is communicatie via GSM/GPRS-modem of via Ethernet momenteel voor het merendeel van onze recorders en systemen een “standaard optie”. Veel van de nieuwste generatie monitoringsystemen met Ethernet-aansluiting vinden overigens hun weg naar gebruikers in de ICT. De kritische omgevingscondities in een groot aantal serverruimtes en datacenters bij gerenommeerde telecom- en ICT-bedrijven worden inmiddels bewaakt door ATAL-systemen. Klik hier voor meer info.


Kalibratieservice
Naast de levering van meetinstrumenten is ATAL ook graag uw aanspreekpunt voor kalibratie- en onderhoudswerkzaamheden aan uw meetapparatuur. Door derden geleverde meetapparatuur kan hiervoor ook bij ons worden ondergebracht. De kalibraties worden uitgevoerd volgens stringente procedures waarbij de werkwijze terug te voeren is op erkende NEN- of ISSO normen. Meer informatie over deze service vindt u eveneens op deze website. Klik hier voor meer info..


Uw meetapplicatie is onze uitdaging!
Door de directe communicatielijnen met de eindgebruikers, onze internationale partners, onze fabrikanten en (Europese) dealers hebben wij de afgelopen jaren een grote expertise opgebouwd op het gebied van meten, registreren en datapresentatie. Wij waarderen het bijzonder dat zeer veel bedrijven en instellingen hun meetproblematiek aan ons (blijven) toevertrouwen.

Op onze website proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de meetoplossingen die wij u kunnen bieden. Hebt u echter een specifieke meetwens of een applicatie die u aan ons wilt voorleggen, stuurt u een e-mail bericht naar info@atal.nl.

Het ATAL Sales & Service-team graag behulpzaam bij het vinden van een passende oplossing voor uw applicatie.