Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Corona en luchtkwaliteit

Oplossingen - Corona en luchtkwaliteit

Corona en luchtkwaliteit; meten van CO2 en ventileren of aansturen!

Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk over het virus COVID-19 en de wijze waarop dit virus zich kan verspreiden. Van groot belang is gebleken om de lucht in ruimtes met meerdere personen nog beter te ventileren en het aantal personen per ruimte sterk te reduceren. De verhoogde ventilatie zorgt voor een verbeterde afvoer van virusdeeltjes en het verminderen van het aantal virusdeeltjes in de lucht. Inmiddels wordt er veel aandacht aan besteed in de media. Zo werd onlangs een interessant artikel gepubliceerd door UvA-natuurkundigen en medisch onderzoekers die met behulp van laserlichttechnieken hebben ontdekt dat kleine hoestdruppeltjes minutenlang in de lucht blijven hangen, speciaal in ruimtes die niet of slecht worden geventileerd. Het CO2 is dus ook hier een goede indicatie voor ventilatie. Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Een goede parameter voor een goede geventileerde ruimte is het CO2 niveau. Een CO2 meter is dus juist nu een schakel die niet mag ontbreken in ruimtes waar meerdere mensen zich ophouden. Bij ATAL hebben wij een zeer uitgebreid portfolio aan CO2 meters die variëren van eenvoudige bureaumeters, Cloud monitoring oplossingen, CO2 ruimte opnemers voor Gebouwbeheersystemen (GBS) en CO2 sensoren die de luchtkwaliteit in luchtkanalen registreren en communiceren met het Gebouwbeheersysteem (GBS) of de directe aansturing van uw luchtbehandeling regelen. 

Heel veel oplossingen met een en hetzelfde doel: het beheersbaar en inzichtelijk maken van luchtkwaliteit. 

Omdat wij bij ATAL weten dat geen enkele situatie hetzelfde is denken wij graag met u mee welke oplossing voor u het meest geschikt is. Bel daarom vrijblijvend voor een "advies op maat" naar 0299-630 610 of stuur een email naar info@atal.nl