Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

HACCP/GLP

Meetapparatuur voor Laboratoria

ATAL B.V. is sinds 1994 gespecialiseerd in datarecorders, portable meters, monitoring systemen, sensoren en fraaie analyse software die in een grote verscheidenheid aan applicaties worden ingezet.

Door het implementeren van diverse richtlijnen en kwaliteitssystemen zoals o.a. GLP, GMP en GDP wordt het vastleggen van meetgegevens in de farmaceutische industrie steeds belangrijker.

De ATAL meet- en registratie instrumenten laten zich uitstekend inzetten voor metingen in het kader van o.a. energy efficiency, klimaatbeheersing, goederen opslag en transport en water analyse. Laboratoria van toonaangevende bedrijven in de farmaceutische industrie maken reeds veelvuldig gebruik van onze apparatuur!

Middels deze special willen wij graag een aantal toepassingen nader toelichten waarin onze apparatuur wordt toegepast;


 

 


ATM systeem meet, registreert en bewaakt uw kritische processen


De farmaceutische industrie van de EU  hanteert hoge normen voor de kwaliteitsborging bij de ontwikkeling en fabricage van en het toezicht op geneesmiddelen. Een regeling voor vergunningen om geneesmiddelen in de handel te brengen waarborgt dat alle geneesmiddelen door een bevoegde instantie worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de huidige eisen inzake veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid.

Met betrekking tot het meten, vastleggen en alarmeren van koelkasten, vriescellen, -80 vriezers, broedstoven, opslag magazijnen enz. kunnen wij een universeel monitoring systeem aanbieden waarop u per unit 16 signalen kunt aansluiten. U heeft een keuze uit 30 verschillende ingangstypen waardoor iedere configuratie mogelijk is.

Zo is de ATM-05 unit standaard voorzien van een display en alarmerings mogelijkheden en kan zelfstandig 480.000 meetgegevens opslaan. Indien gekoppeld aan een PC kunnen de meetgegevens dagelijks of wekelijks automatisch worden opgeslagen op de PC. In alarmsituatie kan de dienstdoende medewerker worden gealarmeerd per email of per SMS.
Meer informatie

Temperatuur historie direct zwart op wit na aflevering goederen

atal temperatuur

Tijdens transport dienen goederen in optimale conditie te blijven. Met onze T-Print temperatuur recorder kunt u direct zwart op wit aan-tonen of de transport condities optimaal zijn geweest.

De T-Print is een 2-kanaals temperatuur recorder geschikt voor externe opnemers en is voorzien van een directe print mogelijkheid. De vervoerder heeft dus direct de mogelijkheid om bij aflevering van de goederen de temperatuur gegevens af te drukken op een papierstrook. De meetgegevens worden tevens opgeslagen in een electronisch geheugen en kunnen middels een PC worden uitgelezen en geanalyseerd .

Het geheugen is goed voor opslag van min. 1 jaar. Windows software en PC kabel worden standaard meegeleverd.

Meer informatie

 

 

Nauwkeurig sensoren pakket voor optimale proces beheersing

Naast nauwkeurige meetinstrumenten levert ATAL een uitgebreid sensor programma nauwkeurige sensoren voor het meten van temperatuur, RV en CO2.

De temperatuur, RV en CO2 opnemers zijn geschikt voor wand, kanaal of dompelbuis montage en zijn leverbaar met diverse uitgangssignalen zoals 4-20mA, 0-10V en serieel (RS232-RS485). De sensoren zijn bijzonder robuust, nauwkeurig, stabiel en voorzien van kalibratie certificaat.

De CO2 opnemers zijn bijzonder geschikt voor het monitoren van broedstoven in het bereik van 0-10vol%.
Meer informatie

 

SmartButton, kleinste temperatuur recorder ter wereld, overal inzetbaar

      Gebleken is dat wat betreft de biochemische samenstelling en de houdbaarheid van het rode celproduct de beste bewaartemperatuur ligt tussen de 2 en 6°C. Bij deze temperatuur is ook het risico van bacteriegroei verantwoord laag. De SmartButton is een miniatuur temperatuurrecorder in knoop formaat en registreert over een langere periode de bewaartemperatuur in o.a. bloedbank koelkasten. Middels een PC kan de SmartButton worden uitgelezen en geanalyseerd.

Meer informatie