Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Legionellapreventie

In 1977 werd de legionellabacterie ontdekt. Deze bacterie komt voor in leidingwater en veroorzaakt legionellose. Besmetting vindt plaats via de longen en wordt veroorzaakt door het inademen van aerosolen (minuscule waterdeeltjes in de lucht) met daarin legionellabacteriën. Aerosolen komen onder andere voor in (nood)douches en bubbelbaden. Sinds december 2004 gelden nieuwe regels voor de preventie van legionella in leidingwater. Deze staan vermeld in het Drinkwaterbesluit.

Voor een juiste toepassing van de nieuwe regelgeving zijn door ISSO twee praktische “handvatten” ontwikkeld:
• ISSO publicatie 55.1, ‘Handleiding legionellapreventie in leidingwater’ voor collectieve installaties die vallen onder het Waterleidingbesluit.
• ISSO publicatie 55.2, ‘Handleiding Zorgplicht Legionellapreventie Collectieve Leidingwaterinstallaties’ voor de overige collectieve installaties
 
Een belangrijk onderdeel is het meten en registreren van de watertemperatuur. ATAL is al ruim 24 jaar gespecialiseerd in meet- en registratie oplossingen. In het kader van legionella preventie geven wij hieronder een overzicht van veel toegepaste systemen/instrumenten;

16-kanaals temperatuur recorder (automatisch uitleesbaar via Ethernet, modem, GSM, GPRS)

1 tot 16-kanaals, keuze uit 30 verschillende ingangsmodules
Temperatuur meting via Pt1000 (direct of middels meetwaarde omvormer)
Tevens ondersteuning van draadloze temperatuur sensoren
Ondersteund: RS232, RS485, USB, Ethernet, alarmering middels relaiscontact, per SMS (via GSM modem) of per email
Automatische dataoverdracht via auto-download functie
Analyse van gegevens via Windows-based applicatie

Vanaf EUR. 1.095,00 excl. BTW
Meer informatie 

Waterdichte portable meter in "binnenzak" formaat

 

Zeer compacte en nauwkeurige steekprobe thermometer. Waterdicht en kan in de "binnenzak" worden meegenomen. Handig voor temperatuur meting van tappunten.

 Prijs EUR. 29,95 excl. BTW
Meer informatie

Besparen op de bekabelingskosten: Draadloos temperatuur meetsysteem

Een onderdeel van de ISSO publicaties 55.1/55.2 is temperatuur registratie. Al ruim 3 jaar heeft ATAL draadloze (temperatuur) sensoren in het productassortiment. De batterij gevoede temperatuur sensoren hebben een inpandige reikwijdte van 50-80m.... dus makkelijk te plaatsen en dus bespaart u aanzienlijk op de bekabelings- en installatiekosten.
De meetgevens kunnen lokaal op een PC worden opgeslagen of kunnen worden doorgestuurd naar een externe server. Via de externe server kunnen de meetgegevens vanaf elke werkplek (gekoppeld aan internet) de meetgegevens opvragen.

Live Demo (externe server)

Vanaf EUR. 790,00 excl. BTW (1x base, 1x temperatuur sensor, 1x Windows-based software)
Meer informatie

Portable thermometer met externe probe aansluiting

 

Thermometer geschikt voor aansluiting van thermokoppels. Thermokoppels hebben een snelle responsetijd en zijn prima inzetbaar voor tapwater temperatuur metingen. Wij bieden een ruime keuze aan thermokoppel probes. Met of zonder kabel, dunne of dikke probe.... wij hebben de juiste probe voor u!

Meer informatie