Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Energie Monitoring

ATAL heeft een breed pakket instrumenten voor het meten, bewaken en testen van de netspanningskwaliteit, 3-fase wisselstroom en vermogen. Ook wordt onze apparatuur ingezet bij het registreren van gegevens over een langere periode in bijvoorbeeld industriële toepassingen. ATAL energie monitoring systemen worden onder meer toegepast voor:

  • het oplossen van problemen in electrische (deel)installaties, 
  • bij het verrichten van preventief onderhoud, • energiescans in gebouwen, 
  • controle van de effectiviteit van energiebesparende maatregelen, 
  • rendementsmetingen aan installaties met zonnepanelen, 
  • het monitoren van bedrijfstijden van machines en verlichting. 

Van stroomtrafo of Amperetang tot complete energie meetsets en vermogensrecorders;
ATAL is graag uw partner voor “energy-monitoring” applicaties.

&nbso;

ELITEPRO XC, MOBIELE
3-FASE VERMOGENSRECORDER

Gebruiksvriendelijke "energie verbruiks" datalogger voor 3-fase metingen van stroom, spanning, cos phi en vermogen. Met de compacte vormgeving, vele slimme features en een hoge mate van betrouwbaarheid is het de perfecte 3-fase vermogensrecorder voor tijdelijke (en semi-permanente) energiescans bij MKB- en industriële bedrijven.
 
 
De hard- en software ontwikkelingen van deze recorder zijn dit jaar in een stroomversnelling gekomen en deze hebben geleid tot de introductie van de nieuwe Elite Pro XC. De Elite Pro XC recorder is standaard uitgevoerd met een USB-en ethernet-interface, 16 Mb geheugen en 4 additionele analoge ingangen (0-10Vdc /4-20mA.
 

VIER NIEUWE AC STROOM
TANGEN MET 0-5VDC UITGANG

 

ATAL introduceert een viertal universele AC-stroomtangen met 0-5Vdc uitgangssignaal voor metingen tot max 1000Aac. Deze zijn bij uitstek geschikt voor AC-stroommetingen met dataloggers met een procesingang van 0-5Vdc.

Meer informatie 

 
Zo zijn deze stroomtangen bijvoorbeeld te combineren met:

POWERWATCH
1-FASE NETSPANNINGS ANALYSE

 

De PowerWatch is een compacte recorder bij uitstek geschikt voor het meten en registreren van dippen, pieken, transiënten, uitval, en frequentieschommelingen in de elektriciteitsleiding.

De recorder wordt in een wandcontactdoos geplaatst en kan 4.000 gebeurtenissen opslaan. De knipperled van de recorder geeft aan dat er gebeurtenissen zijn geregistreerd.

De PC en de recorder communiceren met elkaar via een optische interfacekabel. Door deze optische gegevensoverdracht blijft de PC elektrisch geïsoleerd. De recorder heeft een eigen voedingsbron en is eenvoudig in gebruik. Via de Windows software kan de PowerWatch recorder ingesteld en uitgelezen worden.

Meer informatie

 

ENERGIE MONITORING IN DATACENTERS
MBV WEBBASED SYSTEEM

Het aantal datacenters groeit explosief, en daarmee het energieverbruik in deze sector. Indien u de energieconsumptie en koelingsbehoefte van uw datacenter wilt reduceren is het monitoren van de verschillende energiestromen noodzakelijk.

Dit om uiteindelijk de verhouding tussen de hoeveelheid energie die uw datacenter gebruikt en de energie die nodig is voor de koeling ervan te bepalen (Power Usage Effectiveness - PUE).

ATAL levert webbased monitoring systemen voor het monitoren van belangrijke omgevingsvariabelen zoals temperatuur, R.V., wateroverlast, drukverschil etc. alsmede het energieverbruik. Zo is de EP5ESV bijvoorbeeld voorzien van een RS485 Modbus interface voor koppeling met intelligente energiemeters.

Meer informatie

8X 3-FASE GROEPEN
MONITOREN MET 1 PANEEL (OEM)

 

De PowerScout PS18 netwerk vermogensmeter is met name ontwikkeld voor het bemeteren van deelinstallaties. De PowerScout meet kWh/kW energie- en verbruiksgegevens alsmede alle relevante energie parameters voor analyse en monitoring van 24x 1-fase of 8x 3-fase circuits.

De PowerScout kan worden gebruikt in combinatie met uitwisselbare deelbare stroomtransformatoren of met flexibele stroomtransformatoren.
 
De PowerScout PS24 is voorzien van een RS485 Modbus interface voor koppeling met gebouw- en installatiebeheer en energiemonitoring systemen.

Meer informatie

Stroomtrafo's/tangen/spoelen

DATALOGGER VOOR PULSEN VAN ENERGIEMETERS (ATV-14)

 

De ATV-14 is een batterij gevoede 2-kanaals datalogger voorzien van 1 ingang voor het registreren van het aantal pulsen per tijdseenheid.  Bij uitstek geschikt voor het (tijdelijk) monitoren van kWh-, gas- of watermeters met een pulsuitgang. De andere ingang kan worden gebruikt voor registratie van bedrijfstijden.
De logger heeft een geheugen voor 32.000 meetwaarden.

Met behulp van de Windows software kunnen de meetgegevens eenvoudig worden geanslyseerd.

Meer informatie