Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Temperatuurmapping

Diensten - Temperatuurmapping

Leveranciers/producenten van temperatuur (en vocht) gevoelige producten stellen eisen aan de minimum en maximum temperatuur (en relatieve vochtigheid) waaraan hun producten gedurende opslag mogen worden blootgesteld. Hiervoor dient de logistieke dienstverlener geconditioneerde opslagruimtes aan te bieden waarvan de minimum en maximum temperatuur (en relatieve vochtigheid) is gewaarborgd. In de pharmaceutische industrie gelden er bijvoorbeeld GDP-normen en in de voedingsindustrie gelden HACCP-richtlijnen.

Om aan te kunnen tonen dat de geconditioneerde ruimtes binnen de gestelde grenzen vallen (bijv. +15 ÷ +25°C) kan een permanent temperatuur monitoring systeem worden geplaatst. De WHO (World Health Organisation) heeft hiervoor richtlijnen opgesteld.

Om de juiste posities van de vaste opnemers te bepalen en het juiste aantal, is het noodzakelijk om vooraf een temperatuurmapping (temperatuurstudie) uit te voeren. In zomer en in winter condities. Deze temperatuurmapping kan ATAL voor u verzorgen. Samen met u wordt vooraf een mapping protocol opgesteld conform richtlijnen van de WHO. Na de mapping kan een goed advies worden afgegeven waar en hoeveel vaste monitoring punten er moeten worden geinstalleerd.

Een temperatuurmapping kan worden uitgevoerd in o.a.:

• Magazijnen
• Koelhuizen/koelcellen
• Koelkasten
• Vriezers
• Containers
• Gekoeld transport (vrachtwagens, busjes)

De werkwijze is als volgt:
In overleg met de klant wordt een mapping protocol opgesteld alsmede een meetgrid. Na goedkeuring van de klant gaan we de dataloggers plaatsen en na een minimale periode van 1 week de dataloggers weer ophalen. Vervolgens worden de meetresultaten verwerkt in een validatie rapport. De doorlooptijd bedraagt ongeveer 3-4 weken. Ons validatie rapport geeft u een gedetailleerd beeld van de temperatuurverdeling in de onderzochte ruimte over een gegeven periode. Voor de temperatuurregistratie maken we gebruik van gekalibreerde temperatuurloggers.

Interesse?
Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via +31 (0) 299 630610 of stuur een e-mail naar info@atal.nl.