Uitgebreid assortiment sensoren, CO2 meters, dataloggers,
portable meetinstrumenten en monitoring systemen.

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

AT-CO2-FB01

CO2 monitor / alarmunit geschikt voor o.a. koolzuur opslag in brouwerijen en horeca

CO2 monitor / alarmunit geschikt voor o.a. koolzuur opslag in brouwerijen en horeca

  • Bewaking van koolzuurgas ofwel kooldioxide (CO2)
  • Set bestaande uit sensor unit (SEU) en remote display unit (RDU)
  • Meting tot 50.000 ppm
  • Voorzien van LCD display voor weergave van CO2 concentratie en omgevingstemperatuur
  • Visueel en akoestisch alarm
  • Ideaal voor o.a. opslagruimtes of bierkelders in horeca
  • Toegepast in drankenindustrie bij productie van koolzuurhoudende frisdranken, wijn en bier

Prijs

staffelprijzen op aanvraag

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 595,00
Levertijd

Op voorraad

Algemeen

De AT-CO2-FB01 CO2 / O2 Monitor is ontworpen om de aanwezigheid van kooldioxide in de lucht te detecteren om mensen te beschermen in kleine ruimtes. Hoge concentraties van CO2 in besloten ruimten zijn gevaarlijk en kunnen leiden tot gezondheidsproblemen, variërend van hoofdpijn tot vermoeidheid, verstikking en dood.

Kooldioxide (CO2*) is een veel gebruikt gas in koolzuurhoudende dranken. In ruimtes waar koolzuurcilinders staan opgeslagen, en waar bier – en frisdrankeninstallaties staan, kan er koolzuurgas vrijkomen. Koolzuur is zwaarder dan lucht, onbrandbaar, kleurloos en reukloos. Door deze eigenschappen merkt men bij het betreden van een ruimte waarin een lekkende koolzuurinstallatie staat in eerste instantie niets. Dat is juist het verraderlijke van koolzuur, het verdringt ongemerkt de zo noodzakelijke zuurstof.

 

De Arbowet heeft een beleidsregel om verstikking of bedwelming te voorkomen als koolzuurgas (kooldioxide, koolstofdioxide of CO2) onverhoopt vrijkomt.

De regelgeving geldt voor betreedbare ruimten waarin koolzuurgas (meer dan 3kg) wordt opgeslagen.

In onvoldoende geventileerde kelders of opslagruimtes moet met een vast opgestelde CO2 melder/koolzuurdetector** het koolzuurgehalte in de lucht permanent worden gemeten. 

 

De AT-CO2-FB01 CO2-monitor is uitgevoerd met een geluidsalarm en visuele indicatie die geactiveerd worden als de CO2-concentratie een vooraf ingesteld niveau bereikt. Detectie van hoge CO2niveaus zal een relais activeren welke kan worden gebruikt voor het inschakelen van de ventilatie om de CO2-concentratie in de ruimte te verlagen.

 

De AT-CO2-FB01 CO2 Monitor kan op grote schaal worden gebruikt in CO2-opslag plaatsen, brouwerijen, horeca, wijngaarden, kelders, drankuitgifte gebieden en fastfood uitgifte punten.

Specificaties

Performance CO2 Channel

Measurement Range

0~50,000ppm (5%) display

Display Resolution

10 ppm

Accuracy

±100 ppm or ±5% of reading, whichever is greater

Repeatability

±20 ppm @400 ppm

Annual Drift

<20 ppm/Year@400ppm

Temperature Dependence

±0.2% of reading per °C or ±2 ppm per °C, whichever is greater, refer­enced to 25°C

Pressure Dependence

0.13% of reading per mm Hg

Response Time

<60 seconds for 90% response to step change

AL1 (First Alarm Level)

5000ppm, 1 / 1.5 / 2 % , Default AL1= 1.5%

AL2(Second Alarm Level)

1.5 / 2 / 2.5/ 3 / 3.5 / 4 %, Default AL2= 3%

Warm-Up Time

<60 seconds at 22°C

Sound Alarm

80db@10cm

 

 

Temperature Specification

Temperature Range:

0°C to 50°C ( 32°F to 122°F)

Display Resolution:

0.1°C(0.1°F)

Display Options:

°C / °F

Accuracy:

±1°C(±2°F) when CO2 concentration is below first alarm level

Response Time:

20-30 minutes (case must equalize with environment)

 

 

Power Supply & Relay Output

Power Supply

AC adapter 110/220 VAC

AC Input

 

100 ~ 240 VAC

50 / 60 Hz

1 W maximum @ 115 VAC 60 Hz

2 W maximum @ 230 VAC 50 Hz

AC/DC Output

6VDC, 3.0 W

Peak Input Current:

0.5 A from 6 VDC

Relay Output:

30 VDC or 250 VAC, max 2A, SPST, Normally Open 

 

 

General specifications

Operating Conditions

Operating Temperature: 0°C to 40°C ( 32°F to 104°F), 0-95% RH, non-condensing

 

Storage Temperature: -20 to 60°C ( -4 to 140°F)

Dimensions

SEU: 124.8 ×167.7 × 46.57 mm (4.91 × 6.6 × 1.83 inch)  

 

RDU: 85.0 × 117.5 × 33.4 mm (3.35 × 46.3 × 1.32 inch)  

Weight (including batteries):

SEU: 450 grams

 

RDU: 130 grams

Toepassingen

Productie en distributie van levensmiddelen (HACCP)

HACCP is een hygiene code voor de voedingsmiddelen industrie en staat voor Hazzard Analysis Critical Control Points. De grootste faktor die invloed heeft op het bederf van levensmiddelen is de temperatuur en daarmee de groei van micro-organismen

HORTI - Agri & Horticultuur

Temperatuur- en vochtverschillen in de kas zorgen in de glastuinbouw voor productieverlies en een hoog energiegebruik. Vocht- en temperatuursensoren met een hoge nauwkeurigheid en stabiliteit zijn daarom een belangrijk element in het zorgen voor de juiste condities in de kas.

LAB - Laboratoria (GMP / GLP)

Binnen een laboratorium dienen de ruimte condities waarin wetenschappelijk onderzoek en experimenten worden uitgevoerd binnen bepaalde grenzen te vallen. Naast de ruimte condities wordt o.a. de temperatuur geregistreerd en bewaakt van koel- en vrieskasten, CO2 stoven, sterilisatie apparatuur, des-infectie apparatuur etc.

Downloads

Reviews

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren