Uitgebreid assortiment sensoren, CO2 meters, dataloggers,
portable meetinstrumenten en monitoring systemen.

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

ATAL, uw partner voor een gezond binnenklimaat

Een comfortabel en gezond binnenklimaat is voor iedereen belangrijk. In een voldoende geventileerd vertrek is het prettig om te verblijven, te leren of te werken.

In veel kantoren, scholen, kinderdagverblijven en woningen zijn de ventilatie voorzieningen vaak gebrekkig of worden deze niet goed benut. Daardoor is er onvoldoende toevoer van frisse lucht. Gebrekkige ventilatie leidt tot onvoldoende zuurstof in het vertrek en tot een slechte afvoer van geurtjes, fijnstof, vocht, ziektekiemen, micro-organismen en schadelijke chemische stoffen. Als dergelijke stoffen zich ophopen, zijn gezondheidsklachten en verminderde prestaties een direct gevolg.

  1. VL-serie CO2-meter/indicator (incl. temperatuur/RV)
  2. Envix CO2-meter/indicator, zeer geschikt voor scholen, kinderdagverblijven en voor particulier gebruik

2 artikel(en)

per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
2 Producten

Het ontstaan van de CO2-signaalmeter

Eind jaren ’90 en begin 2000 leverde ATAL aan een groot aantal GGD’en binnenklimaat dataloggers. Deze dataloggers werden ingezet om op basisscholen onderzoek te doen naar de kwaliteit van het binnenklimaat. Onderzoekers van de GGD hebben destijds aangetoond dat de kwaliteit van het binnenklimaat in circa 80% van de basisscholen ernstig tekort schoot.

Doordat we de dataloggers vervolgens gingen uitrusten van een lampje dat rood ging oplichten op het moment dat het CO2-niveau in het klaslokaal te hoog opliep, werd geconstateerd dat leerlingen en leerkrachten beter bewust werden van de slechte kwaliteit van de lucht in het lokaal. De rode-signalering was een signaal om de bestaande ventilatievoorzieningen (ramen, ventilatieroosters e.d.) beter te gaan benutten, zo bleek uit de meetresultaten. De wens om een eenvoudige CO2-meter met een “stoplicht-signalering” die de mate van ventilatie weergeeft was geboren.

In najaar 2005 heeft ATAL in samenwerking met enkele milieukundigen van de GGD vervolgens de eerste CO2-signaalmeter met “stoplicht-signalering” ontwikkeld die inmiddels op meer dan 20.000 scholen en kinderdagverblijven in de Benelux is toegepast; de ATAL Venti-Light.