Uitgebreid assortiment sensoren, CO2 meters, dataloggers,
portable meetinstrumenten en monitoring systemen.

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

ATAL, uw partner voor een gezond binnenklimaat


Een comfortabel en gezond binnenklimaat is van groot belang voor het welzijn van de gebruikers van een gebouw. Niet alleen de gezondheid maar ook de productiviteit van medewerkers, leerlingen of bewoners verbetert aanzienlijk in een goed geventileerd vertrek. Om inzicht te krijgen in het binnenklimaat is het monitoren van het CO2-niveau een belangrijk onderdeel. Met een CO2 meter krijgt u beter inzicht in de CO2 variaties.

Het belang van een CO2 meter

Met het CO2-niveau brengt u de mate van ventilatie in kaart, wat direct van invloed is op het binnenklimaat. Een te hoog CO2-niveau kan leiden tot onvoldoende toevoer van frisse lucht. Gebrekkige ventilatie leidt tot onvoldoende zuurstof in het vertrek en tot een slechte afvoer van geurtjes, fijnstof, vocht, ziektekiemen, micro-organismen en schadelijke chemische stoffen. Concentratieproblemen (zoals slaperigheid en verminderde leer-/werkprestaties) en gezondheidsklachten (zoals hoofdpijn, luchtweginfecties en geïrriteerde ogen) liggen dan op de loer.

Bestel direct een CO2 melder

ATAL is uw partner voor een gezond binnenklimaat. Met onze CO2 meters helpen we scholen, kinderdagverblijven, overheidsinstellingen en andere bedrijven al decennia lang bij het optimaliseren van hun binnenklimaat. Met ruim 20 jaar ervaring voorzien we ook u graag van professioneel advies en een snelle service. Een comfortabel en gezond binnenklimaat is immers voor iedereen belangrijk.

Gezond Binnen

Bel voor advies

Voor een passend aanbod en meer informatie kunt u ons bereiken op: 0299-630610

Het ontstaan van de CO2-signaalmeter

Eind jaren ’90 en begin 2000 leverde ATAL aan een groot aantal GGD’en binnenklimaat dataloggers. Deze dataloggers werden ingezet om op basisscholen onderzoek te doen naar de kwaliteit van het binnenklimaat. Onderzoekers van de GGD hebben destijds aangetoond dat de kwaliteit van het binnenklimaat in circa 80% van de basisscholen ernstig tekort schoot.

Doordat we de dataloggers vervolgens gingen uitrusten van een lampje dat rood ging oplichten op het moment dat het CO2-niveau in het klaslokaal te hoog opliep, werd geconstateerd dat leerlingen en leerkrachten beter bewust werden van de slechte kwaliteit van de lucht in het lokaal. De rode-signalering was een signaal om de bestaande ventilatievoorzieningen (ramen, ventilatieroosters e.d.) beter te gaan benutten, zo bleek uit de meetresultaten. De wens om een eenvoudige CO2-meter met een “stoplicht-signalering” die de mate van ventilatie weergeeft was geboren.

 

In najaar 2005 heeft ATAL in samenwerking met enkele milieukundigen van de GGD vervolgens de eerste CO2-signaalmeter met “stoplicht-signalering” ontwikkeld die inmiddels op meer dan 20.000 scholen en kinderdagverblijven in de Benelux is toegepast; de ATAL Venti-Light.