Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

ATAL, uw partner voor een gezond binnenklimaat


CO2 meters voor een gezond binnenklimaat!

Een comfortabel en gezond binnenklimaat is van groot belang voor het welzijn van de gebruikers van een gebouw. Niet alleen de gezondheid maar ook de productiviteit van medewerkers, leerlingen of bewoners verbetert aanzienlijk in een goed geventileerd vertrek. Om inzicht te krijgen in het binnenklimaat is het monitoren van het CO2-niveau een belangrijk onderdeel. Met een CO2 meter krijgt u beter inzicht in de CO2 variaties.

Gezond Binnen

Bel voor advies

Voor een passend aanbod en meer informatie kunt u ons bereiken op: 0299-630610

Waarom is het meten van CO2-belangrijk?

Het CO2-niveau (koolstofdioxide) in de lucht is een belangrijke indicator voor de mate van ventilatie en de luchtkwaliteit in een vertrek. Een te hoog CO2-niveau in het vertrek kan leiden tot:

- Concentratieproblemen (slaperigheid, een “suf” en onbehaaglijk gevoel) wat zich in scholen vertaalt in verminderde leerprestaties en minder productiviteit in een kantooromgeving

- Gezondheidsklachten (hoofdpijn, geirriteerde ogen, luchtweginfecties) hetgeen een toename van allergieën of astmatische klachten tot gevolg kan hebben en een stijging van het ziekteverzuim.

Door het CO2-niveau te meten kunt u dus de mate van ventilatie in kaart brengen en daarmee zorgen voor een gezond binnenklimaat!

 


Het CO2-niveau wordt weergegeven in Parts per Million (ppm). In de buitenlucht is een CO2-niveau van 350-450 ppm gebruikelijk. In een goed geventileerd vertrek zal het CO2-niveau maximaal tussen de 800-1000 ppm blijven. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft 1000 ppm als bovengrens gesteld. Wettelijk gezien mag de CO2-concentratie bij scholen niet boven 1200 ppm uitkomen (Bouwbesluit, Ventilatierichtlijn NEN 1089).

Het realiseren van een gezondbinnenklimaat start met een CO2-meter van ATAL

Bij ATAL is meetapparatuur voor het binnenklimaat altijd een speerpunt van onze activiteiten geweest. Reeds sinds onze oprichting in 1994 hebben wij apparatuur ontwikkeld en geleverd voor CO2-monitoring. We hebben hier dus veel ervaring mee! Ervaring die wij graag met u delen in de vorm van een gedegen advies voor uw specifieke meetapplicatie.

Het belang van een CO2 meter

Met het CO2-niveau brengt u de mate van ventilatie in kaart, wat direct van invloed is op het binnenklimaat. Een te hoog CO2-niveau kan leiden tot onvoldoende toevoer van frisse lucht. Gebrekkige ventilatie leidt tot onvoldoende zuurstof in het vertrek en tot een slechte afvoer van geurtjes, fijnstof, vocht, ziektekiemen, micro-organismen en schadelijke chemische stoffen. Concentratieproblemen (zoals slaperigheid en verminderde leer-/werkprestaties) en gezondheidsklachten (zoals hoofdpijn, luchtweginfecties en geïrriteerde ogen) liggen dan op de loer.

Bestel direct een CO2 melder

ATAL is uw partner voor een gezond binnenklimaat. Met onze CO2 meters helpen we scholen, kinderdagverblijven, overheidsinstellingen en andere bedrijven al decennia lang bij het optimaliseren van hun binnenklimaat. Met ruim 20 jaar ervaring voorzien we ook u graag van professioneel advies en een snelle service. Een comfortabel en gezond binnenklimaat is immers voor iedereen belangrijk.