Slimme meetoplossingen

Voor advies bel +31(0)299 630 610 of mail info@atal.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

CO2 Meters met "stoplicht" indicatie. Reeds duizenden toegepast op scholen en kinderdagverblijven

 

CO2 meters- CO2 sensoren

Een comfortabel en gezond binnenklimaat is voor iedereen belangrijk. In een voldoende geventileerd vertrek met een niet al te hoog CO2 niveau is het prettig om te verblijven, te leren of te werken. In veel kantoren, scholen, kinderdagverblijven en woningen zijn de ventilatie voorzieningen vaak gebrekkig of worden deze niet goed benut. Daardoor is er onvoldoende toevoer van frisse lucht en stijgt het CO2 niveau snel. Gebrekkige ventilatie leidt tot onvoldoende zuurstof door een te hoog CO2 gehalte in het vertrek en tot een slechte afvoer van geurtjes, fijnstof, vocht, ziektekiemen, micro-organismen en schadelijke chemische stoffen. Als dergelijke stoffen zich ophopen, zijn gezondheidsklachten en verminderde prestaties een direct gevolg. De CO2 sensoren van ATAL geven een helder beeld van de situatie waarbij de CO2 sensor er ook voor zorgt dat de LED lampjes gaan branden wanneer het CO2 niveau te hoog is.

Aanpassing van het klimaat in de klas, op kantoor of bij u thuis zijn van groot belang. Onderzoek door onder ander GGD’en en TNO heeft uitgewezen dat de prestaties van kinderen en volwassenen in goed geventileerde ruimtes met een normaal CO2 niveau een stuk hoger liggen dan in een ruimte die niet goed is geventileerd en waar het CO2 niveau te hoog is. Bovendien draagt het goed ventileren van een werkruimte substantieel bij aan een lager ziekteverzuim. Een CO2 sensor is dus zijn geld meer dan waard.
ATAL CO2 meter
Al in het najaar van 2005 heeft ATAL in samenwerking met enkele milieukundigen van de GGD vervolgens de eerste CO2 meter met “stoplicht-signalering” ontwikkeld die inmiddels op meer dan 20.000 scholen en kinderdagverblijven in de Benelux is toegepast; de ATAL Venti-Light.

Venti-Light CO2 meters

De ATAL Venti-Light CO2 meters met een hoogwaardige CO2 sensor zijn de perfecte instrumenten om een belangrijke eerste stap te zetten naar het realiseren van een gezond binnenklimaat op o.a. scholen, kantoorruimtes, kinderdagverblijven. Zonder dat ingrijpende bouwkundige aanpassingen doorgevoerd worden, laat een Venti-Light CO2 meter de gebruiker al direct bewuster omgaan met ventileren. De “stoplichtsignalering” geeft exact aan wanneer ventileren noodzakelijk is. Hierdoor kunnen ook de bestaande ventilatie-mogelijkheden in een werkruimte beter worden benut.

 

Gezond Binnen

Voor een passend aanbod van een CO2 sensor en meer informatie kunt u ons bereiken op: 0299-630610. Wij hebben altijd een passende CO2 meter.